Arven Cam

Bu seri, yüksek kaliteli ısı ve güneş kontrol kaplamalı Şişecam Solar Low-E Cam’lar kullanılarak üretilmiştir, etkin bir şekilde ısı yalıtımı ve güneş kontrolü sağlar.

Klasik çift camlara göre %50 daha az ısı kaybı sağlayarak kışın yakıt masraflarını azaltırken, güneş ısısının içeriye girişini %40 azaltarak yazın klima masraflarını düşürür, böylece enerji tasarrufu sağlar. Isı ve güneş kontrolü sağlarken, şeffaflık ve doğal gün ışığından ödün vermez. Pencere önlerinin kışın soğuk, yazın ise sıcak olmasını önler ve buğulanmayı klasik çift camlara kıyasla geciktirir.

Isıcam K için yapılacak harcamalar, yakıt ve klima masraflarından sağlanacak tasarruflarla 1-2 yıl içinde geri döner. Yeni yapılan veya yenilenen konutlar ve ticari binalarda güneş kontrol camları ile birlikte kullanılabilir.

Isıcam Sistemleri, yalnızca Şişecam Düzcam tarafından düzenli olarak denetlenen Isıcam Yetkili Üreticileri tarafından üretilir. Üretim kaynaklı hatalara karşı ürünlerimiz 10 yıl süreyle garantilidir.

Performans Tablosu

Isıcam Sistemleri, Şişecam Düzcam tarafından üretilen ve/veya satışı yapılan iki veya daha çok sayıda cam plakanın aralarında ortam basıncına uygun kuru hava veya gazları barındıracak şekilde fabrika şartlarında bir araya getirilmesi ile oluşan yalıtım camı ünitesidir.
Cam Kombinasyonu
Gün Işığı
(EN 410)
Güneş Enerjisi
(EN 410)
Isı Geçirgenlik Katsayısı
(U Değeri) W/m²K
(EN 673)
Geçirgenlik
%
Dışa
Yansıtma
%
Toplam
Geçirgenlik
%
Gölgeleme
Katsayısı
Hava
Argon
GÜNEŞ ISISI GİRİŞİNİ 40% AZALTIRISI KAYBINI 50% AZALTIR4+12+47110440,511,61,3
4+16+41,31,1

TS 825 Isı Yalıtım Kuralları Standardı’nda yeni binalar için tavsiye edilen Up= 2,4 W/m²K değerine (pencerelerin cam+doğrama, ısı geçirgenlik katsayısı), Isıcam S ve Isıcam K ile ulaşılabilmektedir.

Isıcam K ünitelerinde Solar Low-E kaplama 2. yüzeydedir.

Renkli camlarla yapılacak Isıcam K kombinasyonlarında ürünlerin renksiz camlı kombinasyonlarına göre verilen anma/performans değerleri değişiklik gösterebilir.