Arven Cam

Garanti Kapsamı

Arven Cam, Şişecam’ın yetkili üreticisi olarak Isıcam Sistemleri markası altında üretim yapmaktadır.

Isıcam Sistemleri® markalı ürünlerin aşağıdaki kriterlere uygun olması gerekmektedir. Aksi takdirde, gerçek bir Isıcam ürünü almadığınızdan, camınız belirtilen teknik özellikleri tam olarak sağlayamayabilir ve zamanla bozulabilir.

Isıcam Yetkili Üreticisi İsmi: Isıcam ara boşluk çıtasında “Isıcam Sistemleri” ibaresi ve Isıcam Yetkili Üreticisi adı (Arven Cam) mutlaka bulunmalıdır.

Isıcam Yetkili Üreticileri tarafından üretilebilir. 10 yıllık garanti belgesini mutlaka isteyiniz.

Hologram

Isıcam Yetkili Üreticisi İsmi: Isıcam ara boşluk çıtasında “Isıcam Sistemleri” ibaresi ve Isıcam Yetkili Üreticisi adı (Arven Cam) mutlaka bulunmalıdır.

Isıcam Sistemleri S ve K Serileri için Isıcam ara boşluk çıtasında Isıcam S veya K hologramı ve “Isıcam Sistemleri” ibaresi bulunmalıdır.

 

Etiket

Cam üzerinde Isıcam Sistemleri etiketi olmalıdır.

Garanti Belgesi

Isıcam Sistemleri, yalnızca Şişecam Düzcam tarafından düzenli olarak denetlenen Isıcam Yetkili Üreticileri tarafından üretilebilir. 10 yıllık garanti belgesini mutlaka isteyiniz.

Isıcam Garanti Kapsamı

  • Isıcam Yetkili Üretici firma, Şişecam Düzcam’ın “Isıcam Kalite Standardı’na göre ürettiği Isıcam ürünlerini, başlangıçta veya kullanım süresince Isıcam ünitesinin iç yüzeyinde (ara boşlukta) tespit edilecek; çizik, kirlilik, leke ve buğulanma gibi Isıcam üretiminden kaynaklanan hatalara karşı 10 yıl süre ile garanti eder.
  • Isıcam üniteleri, üretici firma tarafından monte edildiyse, monta kaynaklı hatalardan dolayı bozulan Isıcam üniteleri de garanti kapsamı içindedir. Montajın Isıcam üreticisi dışında bir firma tarafından yapıldığı ve Isıcam ünitesindeki bozulmanın montaj kaynaklı olduğunun tespit edildiği durumlar garanti kapsamı dışındadır.
  • Isıcam ünitelerinin kırılması durumunda, kırılmalar garanti kapsamı dışındadır.
  • Isıcam ünitelerinde karolajlı, jaluzili, bombeli ve menfez delikli uygulamalar garanti kapsamı dışındadır.
  • Isıcam ünitelerinin; klasik pencere uygulamaları dışındaki (parapet, baş üstü, strüktürel camlama vb.) uygulamaları ile -30 °C’den düşük, +80 °C’den yüksek cam yüzeyi sıcaklıklarındaki kullanımlara ilişkin garantiler, ancak Isıcam Yetkili Üretici firmanın yazılı mutabakatı ile geçerlidir.
  • Isıcam Yetkili Üreticisinin Isıcam ünitelerinin basınç, yükseklik ve diğer coğrafi şartlara uygunluğu sağlaması ve gerekli gördüğü ambalaj ve paketleme önlemlerini alabilmesi için cam talebinde bulunan müşterinin montajın yapılacağı yeri Isıcam Yetkili Üreticisine yazılı olarak bildirmesi gerekmektedir. Montajın yapılacağı yerin yazılı bildirilmemesi durumunda yukarıdaki nedenlerden kaynaklanan hatalar garanti kapsamı dışındadır.
  • Isıcam üniteleri “TS 3539 EN 1279 Cam – Yapılarda Kullanılan – Cam Esaslı Yalıtım Birimleri Standardı’na göre üretilir ve kalite kontrolü bu standartlara göre yapılır. Isıcam ünitesindeki hatalar bu standartlar kapsamında değerlendirilir. Söz konusu standartta belirtildiği gibi, Isıcam ünitelerinin dış yüzeyinde oluşan buğulanmalar hata olarak değerlendirilmez.

Montajda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Isıcam, Isıcam’lı cam balkon ve cephe uygulamalarında aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir.

Isıcamların doğramaya montajı sırasında kullanılan bazı silikon macunlar, iki cam arasındaki dış yalıtım malzemesi içine nüfuz etmekte ve iç yalıtım malzemesi olan butil ile etkileşime girerek butilin erimesine ve iki camın arasına akmasına yol açmaktadır. Butil akması olarak bilinen bu durumun engellenmesi için yapılması gerekenler aşağıda belirtilmiştir.

Bu hususlara uygun montaj yapılmayan durumlarda garanti koşullarımız geçerli olmayıp firmamız hiçbir şekilde maddi ve manevi sorumluluk kabul etmemektedir.

  • Isıcam markalı ürünlerin montajında kullanılacak malzemeler (strüktürel silikonlar, sızdırmazlık silikonları, derz dolgu silikonları, takoz altı silikonları, cam balkon üretiminde kullanılan silikonlar, yapıştırıcılar, vb.) asidik solvent içermeyen uygun malzemeler olmalıdır.
  • Isıcam üniteleri ile montaj malzemelerinin (strüktürel silikonlar, sızdırmazlık silikonları, derz dolgu silikonları, takoz altı silikonları, cam balkon üretiminde kullanılan silikonlar, yapıştırıcılar, vb.) teması halinde, bu malzemelerin Isıcam üretiminde kullanılan birincil (butil) ve ikincil yalıtım macunları (polisülfid, poliüretan, dolgu silikonu) ile uyum testlerinin yapılması gerekmektedir. Bu testlerin silikon üreticilerinin laboratuvarlarında yaptırılması, uygulamayı yapan montaj firmasının sorumluluğundadır.
  • Isıcam ünitelerinin kenarlarında yer alan yalıtım macunlarının direk güneş ışığına maruz kalabileceği durumlarda Isıcam ünitelerinde ikincil sızdırmazlık olarak silikon kullanılması gerekmektedir. Montaj şeklini firmamız takip edemeyeceğinden cam siparişi verilirken bu hususun özellikle yazılı bir şekilde belirtilmesi gerekmektedir.
  • Montaj sahasında camların sehpalı ya da sehpasız bekletildiği alanların uygun olmamasından dolayı camlarda oluşacak kırık ve diğer kusurlardan firmamız sorumlu tutulamaz.

TS EN 1279-1 STANDARDINA GÖRE GENEL TANIMLAR VE SINIFLANDIRMA

Yalıtım camı üniteleri 3 farklı sınıf altında gruplanmaktadır; Tip A, B ve C.

Sınıflandırma yalıtım camı ünitesinin UV ışınlarına ve/veya kalıcı kesme yüküne maruz kalıp kalmadığına göre yapılmaktadır. Dış sızdırmazlık malzemesinin UV ışınlarına ve/veya kalıcı kesme yüküne dayanabilmesi için silikon esaslı olması gerekir.

Bu durumda; Tip A türü yalıtım camı ünitelerinde kullanılan dış sızdırmazlık malzemesinin polisülfit ya da poliüretan, Tip B ve C türü yalıtım camı ünitelerinde kullanılan dış sızdırmazlık malzemesinin ise silikon esaslı olması öngörülmektedir.

 Doğrudan UV Işınlarına Maruz KalımaKalıcı Kesme Yüküne Maruz KalmaÖnerilen Dış Sızdırmazlık Malzemesi
TİP AYokYokPolisülfit / Poliüretan
TİP BVarYokSilikon
TİP CVar/YokVarSilikon